Psihoterapie individuala adulti (romana sau engleza)
Atunci cand te simti singur, neinteles, agitat, coplesit de emotii si de amintiri traumatice, cand nu te mai simti bine in pielea ta, treci printr-o perioada grea sau relatiile tale au de suferit, ai posibilitatea de a incepe un proces psihoterapeutic individual. In cadrul acestuia, alaturi de ghidajul specializat al psihoterapetului, vei intelege mai bine ceea ce se intampla cu tine, care sunt cauzele dificultatilor tale, vei putea sa-ti exprimi gandurile profunde si emotiile dificile si sa experimentezi mai intens momentul prezent. De asemenea, te vei conecta la Sinele tau autentic, cel nealterat de experientele negative traite pana acum si poti da noi sensuri vietii tale.
Psihoterapia individuala iti da ocazia de a te cunoaste mai bine, de a avea experiente emotionale corectoare, de a te exprima cat mai liber si de a stabili relatii mai bune cu cei din jur. Poti invata noi abilitati pentru a te descurca cu greutatile inerente, pentru a-ti atinge obiectivele sau a lua decizii sanatoase. Te ajuta sa iti cresti stima de sine, sa ai o flexibilitate psihologica mai mare si sa ai o viata mai implinita.
In cadrul psihoterapiei individuale, te poti reconecta cu copilul tau interior pentru a-i asculta nevoile, dorintele, fricile si, mai ales, visele. Caci el va trai mereu in tine si iti va directiona in mod inconstient actiunile. E nevoie sa il descoperi, sa il accepti si sa-l iubesti asa cum este, caci el este sursa vitalitatii, spontaneitatii si creativitatii tale.
Tarif psihoterapie individuala: 200 RON (Durata: 50 minute)
Psihoterapie individuala adulti online (romana sau engleza)
Psihoterapia online se bazeaza pe acelasi concept ca cea individuala si este o alternativa viabila atunci cand psihoterapia clasica, fata in fata, nu este accesibila din diverse motive. Este la indemana oricarei persoane conectate la tehnologie si este usor de accesat.
Daca nu ai posibilitatea de a te deplasa pentru a sta de vorba cu un psihoterapeut fata in fata sau traiesti intr-o alta tara, unde accesul la un psihoterapie in limba nativa este limitat, atunci nu exista niciun motiv sa nu apelezi la psihoterapia online, prin Skype, Facebook Messenger sau Whatsapp Video Call.
Primele 3-4 sedinte de psihoterapie sunt de cunoastere. In timpul acestora, clientul isi expune dificultatile si motivul pentru care a ales sa apeleze la psihoterapie. De asemenea, acesta isi exprima asteptarile legate de procesul terapeutic si, impreuna cu psihoterapeutul, stabileste obiectivele pe care vrea sa le atinga in urma acestui demers. Ulterior, clientul si terapeutul decid daca pot lucra impreuna pentru atingerea acelor obiective.
Psihoterapie individuala online: 200 RON (Durata: 50 minute)
Psihoterapie de cuplu (romana sau engleza)
Relatia de cuplu constituie una dintre cele mai importante relatii pe care un individ le dezvolta pe parcursul vietii sale. Modul in care ne alegem partenerii de viata este unul inconstient si spune multe despre felul in care ne-am construit de-a lungul timpului si despre istoria afectiva cu figurile primare de atasament, pe care le introiectam si care devin parte din identitatea noastra. Cu totii avem tendinta de a repeta de-a lungul vietii dinamica relationala precoce cu parintii. Atunci cand ne sunt implinite nevoile de iubire si siguranta putem, ulterior, ca adulti, sa avem parte de o dragoste securizanta, in cadrul careia vom simti bucuria de a trai. Insa, daca in contextual initial al vietii, am experimentat relatiile cu parintii intr-un mod disfunctional, atunci exista mari sanse sa avem parte de relatii conflictuale sau sa simtim pe pielea noastra singuratatea in doi. Legatura emotionala care se formeaza intre noi si parintii nostri va influenta semnificativ cursul vietii noastre romantice. Ea ne va servi drept baza de conectare cu partenerul de cuplu, intarindu-ne sentimentul ca existam si ca suntem valorosi sau ne va facem sa tanjim dupa o fericire inaccesibila, lucru care ne va face deseori sa ne punem existenta sub semnul intrebarii.
Cu ajutorul psihoterapiei de cuplu, veti descoperi stilul propriu de atasament si schemele dezadaptative timpurii dupa care functionati, tiparele de interactiune cel mai frecvent utilizate, veti identifica care este mecanismul prin care generati si intretineti conflictele, emotiile primare si secundare care se afla in spatele lor si nevoile de atasament nesatisfacute, care le genereaza. In urma procesului psihoterapeutic, veti putea comunica mai eficient, va veti putea exprima mai liber, va veti putea rezolva problemele mai constructiv si veti obtine un grad mai mare de satisfactie in cuplu.
Psihoterapie de cuplu: 400 RON (Durata: 80 minute)
Psihoterapie pentru adolescenti
Fiintele umane sunt prin excelenta sociale. Creierul nostru este structurat pentru a fi in relatie cu alti oameni, pentru a ne asigura supravietuirea. Copilul nu creste singur, el are nevoie de un cadru social care sa-i asigure implinirea nevoilor de iubire, siguranta, sustinere si educatie. Acest cadru este asigurat in primul rand de familie, unde copilul dezvolta primele relatii interpersonale. Membrii familiei, in special parintii, sunt primii „ceilalti” cu care el se confrunta, primele modele in viata, de la care el dobandeste regulile comportamentului interpersonal. Studiile demonstreaza ca functionarea familiala este determinata de calitatea relatiilor interpersonale, care influenteaza adaptarea copilului, si nu de structura familiala. In cadrul acestui prim grup social de referinta, copilul se descopera pe sine si adopta valori, norme si practici la care se raporteaza ulterior in viata. Structura interactiunilor din cadrul familiei devine o parte a personalitatii acestuia. Studiile din domeniul atasamentului au pus in evidenta importanta cruciala a relatiei dintre copil si parinti in modelarea unor tipare mentale de interactiune cu alte persoane care apar ulterior in viata copiilor, in special cu cele cu care acesta va forma un cuplu in viata adulta. Familia va servi drept baza de securitate atunci cand copilul intalneste lumea din afara. De aceea, un sistem familial echilibrat, in care copilul isi poate satisface nevoile specifice fiecarui stadiu de dezvoltare este esential pentru sanatatea lui fizica, psihica si relationala. Psihoterapia pentru copii si adolescenti le ofera acestora posibilitatea de a-si invinge fricile, de a dezvolta comportamente functionale si rezilienta, de a-si dezvolta spontaneitatea si creativitatea, si de a-si descoperi resursele interioare.
Atat evaluarea, cat si interventia in cadrul psihoterapiei pentru adolescenti va integra, pe langa discutii libere, tehnici specifice, expresiv-proiective si creative.
Psihoterapie pentru adolescenti: 200 RON (Durata: 50 minute)
Psihoterapie de familie
Inca de la nastere si pana la varsta pensionarii, oamenii trec prin anumite etape importante din punct de vedere emotional si cognitiv. Fiecare stadiu aduce noi provocari, care ii ajuta sa-si dezvolte noi abilitati pentru a depasi cu brio schimbarile. Atunci cand aceste etape sunt navigate fara suportul emotional necesar sau cand apar situatii de boala, pierdere, conflicte sau probleme financiare, pot exista repercursiuni asupra dezvoltarii optime. Insa oamenii pot invatat ulterior aceste abilitati, astfel incat sa poata functiona echilibrat in cadrul unui sistem familial.
Psihoterapia de familie ajuta la identificarea dinamicii disfunctionale dintre membrii unui sistem familial, evidentierea fortelor subtile care influenteaza fiecara persoana, reducerea tensiunilor create si dezvoltarea unor noi tipuri de interactiune, care sa creeze o stare de echilibru in viata tuturor celor implicati.
Psihoterapie de familie: 400 RON (Durata: 80 minute)