Despre mine

Psihoterapeut online Bucuresti

De cand ma stiu, mi-au placut oamenii si povestile. Am fost mai intai jurnalista, apoi am devenit psihoterapeut. Tot parcursul meu in viata m-a pregatit sa fiu alaturi de oameni si sa ii ascult. Ma simt onorata de fiecare data sa beneficiez de increderea celui din fata mea, care isi deschide larg portile sufletului si ale mintii si imi dezvaluie fiinta sa, in toata complexitatea, cu relatiile, amintirile, emotiile, gandurile, visele si planurile sale de viitor. Sunt profund recunoascatoare ca pot fi ghidul lui catre o intelegere mai profunda a Sinelui sau autentic si catre o conectare mai puternica cu vitalitatea si creativitatea lui.

„Fa Rai din ce ai!” este esenta unei vieti echilibrate, traite in prezent, cu accent pe resursele interioare. Insa, de cele mai multe ori, ne deconectam de aceste resurse si ne blocam in tipare disfunctionale de gandire, simtire si comportament. Ne compromitem relatiile si sanatatea fizica si mentala si nu mai stim cine suntem si ce vrem de fapt. Suferintele acumulate de-a lungul timpului si neintegrate incep sa ne incetineasca. Sunt ca niste poveri pe care le-am dus cu noi atatat timp, incat au devenit parte din noi. Ca sa ne protejam sa simtim durerea interioara, am dezvoltat mecanisme de aparare dintre cele mai variate, care acum nu ne mai folosesc si care ne ingreuneaza viata.

Cred cu toata taria ca avem, cu totii, o parte sanatoasa, care ne va ajuta sa razbatem printre greutati. Este acea luminita din intuneric, acea cautare a sufletului, acel ecou din trecut, care ne pune fata in fata cu noi insine pentru a constientiza cine suntem cu adevarat. Cunoasterea de sine este cea mai dificila cunoastere pe care o poate obtine o persoana, insa merita din plin sa depunem acest efort. Odata ce vom face acest lucru, vom putea lua cele mai bune decizii pentru noi. Odata ce vom lua contact cu adevaratul Sine, vom putea sa traim o viata implinita. Dar daca nu ne cunoastem cu adevarat si detinem o parere gresita despre ceea ce este bun pentru noi, ne vom petrece toata viata alergand dupa lucruri si persoane care nu ne vor face fericiti, chiar daca le obtinem. Fara o identitate clara si autentica, vom avea o vointa slaba si confuza.

E important sa ne oprim din goana zilnica si sa ne uitam in oglinda pentru a ne vedea reflectia. Numai cand ne vom uita la noi insine, vom descoperi adevarata noastra natura. Iar aceasta nu trebuie identificata cu felul in care aratam, cu lucrurile pe care le detinem sau cu statutul social, ci cu sufletul nostru. Doar acesta ne poate determina calitatea vietii noastre, de aceea merita sa ne concentram toata atentia, energia si resursele de care dispunem pentru ne infrumuseta sufletul.

E important nu numai sa ne cunoastem pe noi insine, ci si sa ne recunoastem pe noi insine in ceilalti si sa ne intindem unii altora o mana de ajutor. Poate asa vom fi cu adevarat fericiti!

Studii si formare

2017-2019 – Formare de baza in psihoterapie, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

2016-2019 – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Spiru Haret, Bucuresti.

2006-2008 – Master Campanii de Comunicare in Relatii Publice si Publicitate, Universitatea din Bucuresti.

2001-2005 – Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti.

Studii suplimentare, conferinte si workshop-uri

19 octombrie 2019 – Curs de consiliere de cuplu, Confident Business Training. Trainer: Elena Cozma, Psihoterapeut.

19-20 aprilie 2019 – Conferinta „Stres, Anxietate si Depresie (S.A.D.)”, editia a VII-a, Houston NPA.

12-16 martie  2018 – Conferinta “Creierul in bolile psihice”, in cadrul Brain Awareness Week, Spitalul de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos”.

11-12 mai 2018 – Conferinta „Stres, Anxietate si Depresie (S.A.D.), editia a V-a – Managementul de caz al pacientului psihiatric”, Houston NPA.

03 martie – 17 iunie 2018 –  Curs de formare profesionala continua “Sisteme de evaluare si interventie in Psihoterapia Integrativa pentru copii si adolescenti”, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

9-10 decembrie 2017 – Cursul de Initiere si Instruire in Psihologia Sportului, Asociatia pentru Psihologia Sportului, Bucuresti.

20 noiembrie 2017 – Conferinta “Mintea obsesiva: intelegerea si tratamentul tulburarii obsesiv-compulsive”, Scuola di Psicoterapia Cognitiva (SPC, Roma), Asociatia Romana de Terapie Comportamentala si Cognitiva (ARTCC, Bucuresti) si Editura Academiei Romane, Bucuresti.

24 – 26 februarie 2017 – Curs de specializare acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) “Consilier pentru dezvoltare personala (Life Coach)”, Confident Business Training. Trainer: Elena Cozma, Psihoterapeut.